3/10/10

SECRETS COMPARTITS


Aquesta imatge està extreta d'un blog no ceràmic!!! a vegades es troben grates sorpreses naufragant per la xarxa i, per a una amant de la ceràmica que sap com està el panorama, és una bona troballa topar amb el blog de l'Assumpta en el que hi dedica un article a la Festa del Silló i Fira de la Ceràmica de Verdú!
És bonic veure que encara hi ha persones atretes per la terrissa tradicional que visiten la fira d'aquest poble en el que antigament hi havia una trentena de tallers. Si, a més a més, n'escriuen un article ja què més podem demanar?
Les famílies terrisseres que es dedicaven a la fabricació manual de peces les venien als propis tallers, a les fires de productes artesans i a les botigues d’altres poblacions. Malauradament, els fills i els néts no han seguit la tradició terrissera fent que avui només es conservin sis dels tallers tradicionals.
Magí Sambola és un dels ceramistes que treballa en un dels tallers tradicionals que queden a Verdú. Anys enrere, en aquest mateix taller, també hi treballaven el seu pare i el seu avi. Es dedica a fabricar tot tipus de peces tot i  compaginant-ho amb les classes de ceràmica a l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails

els meus amants