19/1/11

AMSTERDAM KERAMIEK

















Fent una visita ràpida a Àmsterdam es pot veure una amalgama de ceràmica contemporània i tradicional.
Fent un passeig sota la pluja vaig topar amb el que semblava una peça del Rafa Pérez! M'hi vaig acostar com aquell que no s'ho acaba de creure i... sep! bingo!
European Makers Gallery ofereix una col·lecció variable d'artistes d'arreu d'Europa i de diferents disciplines, entre elles la ceràmica.   
Les peces que vam trobar eren d'autors amb enfocs molt diferents:


La ceràmica tradicional holandesa coneguda com a Delftware prové, inicialment, de la maiòlica espanyola i italiana del segle XVI. Les fàbriques de l'època feien servir terres vermelles tapades amb cobertes opaques d'estany i decorades amb cobalt.

Al s. XVII la Dutch East Indian Company va començar a importar porcellanes xineses també decorades amb motius blaus, però a uns preus que només les famílies benestants podien pagar. Es va iniciar un procés d'imitació de la porcellana xinesa amb la maiòlica que va tenir el seu esplendor en aquest segle arribant a un total de 32 factories només a la ciutat de Delft.
Actualment les poques que queden fan servir terres alemanyes (westerwald) o angleses (cornwall) perquè la terra local dóna grocs i vermells. Treballen amb colada i pinten a mà sobre bescuit amb una barreja de cobalt i coure que després taparan amb una coberta transparent.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails

els meus amants