10/1/10

MUSEU de CERÀMICA i les ARTS SUNTUÀRIES GONZÀLEZ-MARTÍ - VALÈNCIA



Aquest Nadal vaig tenir el gust de fer una escapadeta a casa dels nostres germans del País Valencià i vaig poder visitar el seu Museu de Ceràmica.

Vam poder gaudir de la col·lecció permanent i de les tres exposicions temporals:

Simetries secretes de la mallorquina Margalida Escales
L'escultura ceràmica de Luís Bolinches
Cerámica, infinitas respuestas del Projecte Arte en Red

Pel que fa a les Simetries secretes de la ceramista de ses illes, haig de dir que m'ha captivat la sobrietat de les peces on la terra en forma de blocs parla per sí mateixa. Fa servir un cromatisme molt neutre que es mou entre els marrons foscos i els blancs trencats.

D'altra banda, trobem l'exposició de l'escultor valencià Luís Bolinches (1895 - 1980) en la que trobem l'estudi de la figura de l'infant: les seves reaccions, expressions, el seu creixement, la relació amb altres nens i amb l'entorn. Obres que va crear en paral·lel al creixement dels seus fills, com a gratitut a la vida. També hi podem veure una tria de les eines que feia servir l'artista, llibres, fórmules i notes.


Per últim, també vam visitar el recull d'obres que fan Infinitas respuestas, l'exposició col·lectiva de 50 artistes del col·lectiu Arte en Red que es pot visitar fins el 28 de març, en la que es plantegen la ceràmica des de la creativitat més lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails

els meus amants